Julaftonen av Carl Larsson |
Lax som innehåller nyttiga omega 3, sill lika så + vitaminer, ägg som är bra proteinkälla och innehåller massor med vitaminer, nötter särskilt hasselnötter som är en antioxidantbomb.
Kål är alltid bra , redan de gamla grekerna använde kålväxter för 2000 år sedan för att skydda mot cancer! Kål anses även renande för levern. (jag menar att det kanske slinker ner en och annan alkoholhaltig dryck.)
Skinkan är mager om man skär bort det synliga fettet så klart och det kan ju även köttbullarna vara om man använder mager nötfärs. Man ska däremot vara återhållsam med dom feta rörorna som innehåller grädde och majonäs. Rödbetorna i sig är det absolut inget fel med. Söta jullimpor bytes mot knäckebröd. En fräsch sallad till är aldrig fel. Här kommer ett recept som jag hittat på www.dinavitaminer.se
2 apelsiner
150 gr valnötter
0,5 dl olivolja
2 msk honung
havssalt, svartpeppar
1 kruka färsk basilika
Strimla rödkålen mycket tunt ev. med osthyvel.
Skala och filea apelsinerna och blanda dem med rödkålen.
Smaksätt med olivolja, havssalt och svartpeppar.
Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna med lite havssalt.
Servera salladen med valnötterna och strimlad färsk basilika.
Dagens tips: Man har alltid ett val. Det är du som bestämmer...
Japp det var allt för idag...
Pia
Salladen verkar god! Angående sillen tror jag att man ska akta sig för inläggningarna, t.ex senapssill blir ganska fet.
SvaraRaderaJa du har rätt i och med att inläggningarna innehåller en hel del socker men senapssillen är inte så farlig den innehåller äggula och vinäger och lite socker.
RaderaTack för bra tips! Jag tänker att jag ska ut i friska luften varje dag under jul ledigheten. Då kanske man kan käka någon chokladpralin också ;-)
SvaraRaderaJa det tycker jag absolut, ju mörkare choklad dessto bättre är det. Kraaam
SvaraRadera