tisdag 8 maj 2012

Pollenallergi!

Fy vad jobbigt det måste vara att vara pollenallergiker. Man kan ju inte komma undan någonstans. Nej det är antihistaminer som gäller ...Man ska starta dagen med piller hellst flera dagar innan det börjar. Hur man nu vet det? Pollenrapporer finns ju att läsa men är det tillförlitligt. Hu ! ögonen rinner, näsan rinner det nyses och fräses i ett.


Du kan inte förebygga att du utvecklar pollenallergi. Däremot kan du som är pollenallergisk förebygga och lindra dina symptom genom förebyggande åtgärder. Har du en lindrig pollenallergi kan du förebygga pollenallergi med kromoner eller antihistamin som både finns som tabletter, nässpray, ögondroppar och i flytande form.

Källa:

Det finns flera sätt att lindra din pollenallergi utan att använda läkemedel. Om vädret är varmt, lite regn och svag vind sprids pollen mer och du bör undvika att vara utomhus mer än nödvändigt. Du kan också stänga fönster och undvika att ha tvätt som hänger utomhus. Kramas också lite mindre med husdjuren eftersom de ofta bär på mycket pollen.     
Pollenallergiker bör undvika stress och göra sig själv en stor tjänst - sluta röka. Rökning förvärrar pollenallergi avsevärt. Kliar det i näsan kan du skölja näsan med en koksaltslösning som rensar bort pollen i näsan. Kom ihåg att börja med din medicin i tid och använd den regelbundet.
Jag har hämtat fakta här och där kan du läsa mer.

 Här är en annan länk som ger bra tips!
Det får bli dagens tips:
http://www.smartavardagstips.se/2011/06/pollenallergi.html


PIA


    

1 kommentar:

  1. Ytterligare ett tips!
    Läs vår hemsida; http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/
    Många mår mycket bättre genom att utesluta E330, den artificiellt framställda citronsyran
    Våga prova! Det kostar ingenting, är inte farligt men du kan må så himla mycket bättre!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.