måndag 23 juli 2012

Starten till något nytt!

Nu har jag äntligen börjat med jogging efter en lååång tids uppehåll. Jag gillar egentligen inte att springa för jag tycker det känns skumpigt och ryckigt och lite hårt mot knän och höfter. Har haft problem med en höft och legat lågt länge nu. Fast det är på tiden att göra något åt konditionen. Borde deffenitivt köpa nya och bra skor.


Jamen jag är ju inte typ 20 heller utan 50+. Nu startade jag lugnt genom att gå fort med så kallad powerwalk vilket jag hållit på med länge. Jag gick en lång sträcka för att bli ordentligt uppvärmd sedan så startade jag själva joggingen så länge jag kände att jag orkade och så
 en liiten bit till.
Man orkar mycket mer än man tror. Återgår till det ganska så snabba promenadtempot igen för att efter en liten stund återuppta joggingen igen, den här gången lite kortare sträcka och sedan powerwalka mig hem mot varm skön dusch. Den totala sträckan är 4,5 km.

Dagen efter så började träningsvärken att komma krypande sent på em. Det gjorde, hör och häpna ont i magmusklerna de som går diagonalt från naveln och ut mot ryggen. Lite öm i höfterna men inte så farligt. Benen känns helt OK.
Jag har vilodag och sedan är det dax igen inväntar ett uppehåll från regnet och väntar länge... Ingen återvändo bara att ge sig ut. Jag kör samma uppvärmning men orkar inte springa lika länge den första intervallen. Benen är stumma och höften lite stel.
Jag kör i stället korta intervaller med jogging kontra snabb promenad hela vägen... En mycket andfådd och nöjd Pia pustar ut i stretchen efteråt. Yes.. jag är på G!

Dagens Tips: Våga något nytt och utmana dig själv!

Pia

1 kommentar:

  1. Hej Pia
    Hur hinner du me dessa bloggar!? Men ser din "entreprenörssida" :-)kram/camilla

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.