måndag 26 november 2012

Karaktär!

 
Varför är det så svårt att välja rätt?  Att ta ett äpple istället för en nybakad lussebulle eller att välja soffan framför brasan när man lika gärna kunde välja 45 minuters frisk och rask promenad. Ja det vet jag faktiskt inte, men jag önskar att jag visste för då skulle allt bli sååå mycket enklare.

Kan man göra något åt sin dåliga karaktär tro?
 

 
Så här skriver Ulrika Gabriel, Coach & Inspiratör, fakta hämtad  här

Hjärnan brukar liknas vid en muskel. Nu stämmer inte de exakt biologiskt. Utan att gå in på närmare detaljer kan vi i varje fall konstatera att vi med framgång kan träna hjärnan att fungera både bättre och mer effektivt för oss. Om du tänker dig att din förmåga att inte klara av att stå emotfrestelser ingår i en viss "muskelgrupp" i hjärnan: GE-EFTERMUSKELN. Men, du har också en annan muskelgrupp i hjärnan som du kan träna. Den heter: STÅ-EMOT MUSKELN.


För varje gång du tränar din GE-EFTER muskel blir du bättre och bättre på att just ge efter. Du tränar helt enkelt på att ha dålig karaktär. Du blir riktigt, riktigt bra på det efter ett tag.
Om du istället bestämmer dig för att träna din STÅ-EMOT muskel så kommer du att för varje gång du står emot en frestelse att bli starkare och duktigare på att göra just det.

Det handlar alltså om att bestämma sig för vilken "muskel" i hjärnan du vill träna.
Tänk att för varje gång du har använt en av dem, så kommer det att gå lite lättare nästa gång. Troligtvis är du som jag och de flesta andra, mänsklig, vilket innebär att du inte alltid kommer att lyckas. Det är helt ok om det händer någon gång då och då. Det är inte en katastrof. Det som är viktigt att tänka på i dessa lägen är att se det som en isolerad händelse. Helst göra ett medvetet val och inte bara "låta det hända". Nästa gång är det dags att träna STÅ-EMOT muskeln igen.


Dagens tips: Träna bort din dåliga karaktär.

1 kommentar:

  1. Ska försöka ta till mig detta, och träna upp min stå emot muskel ;-) Tack för tipset!
    Ha en härlig dag!
    Kram Helen

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.