fredag 11 oktober 2013

GI & simning.

Vi kör lite GI här hemma, mest för gå ned lite i vikt men också för att den kosten håller en jämn blodsockerkurva, man slipper att vara hungrig, trött och sötsugen. Piggare och lite sundare kostvanor. Jag tycker att det går lätt och det finns oftast alternativ på jobbet som fungerar.  Potatis, som jag tycker är jättegott har jag begränsat( man kan äta den kall) och riset byts ut mot bulgur. Pasta mot fullkornspasta och så bakar jag eget frukostbröd eller så väljer jag att äta annat som ägg och yoghurt. Massor med grönsaker och bär. Nötter som snacks funkar bra. Jag börjar mer och mer tänka efter vad jag tuggar i mig för något. Vad maten innehåller och vad det gör med min kropp. Man är väl ingen soptunna brukar jag tänka ibland.

 Mina motionsvanor känns mycket bra, jag är stolt över min envishet och beslutsamhet. 
Jag har avklarat 43 pass sedan starten den 1:a september. För några dagar sedan simmade jag innan jobbet i en alldeles nyrustad simhall. Jag klev in i simhallen för att möta..  ingen alls, det var bara jag där och utsikten. Vackra lövträd utanför i höstens fina färger och så hördes lugnande och skön musik ur högtalarna. Varje simtag kändes som en lyxig SPA-behandling, varje vändning som en seger och ett steg närmare mitt mål. Målet att känna mig nöjdare med min kropp och min hälsa. Jag älskar att vara i vatten, 28 grader är precis lagom temperatur och att sedan hinna med en skön bastu innan man startar sitt jobb, ja det är makalöst skönt. 30 minuters simning gick snabbt och lätt. Fredag idag och det ska bli lite extra festligt med Lax och broccoligratäng. Goda ostar till fotbollsmatchen på tv.

Dagens tips: Tänk lite på vad du stoppar i dig. Du är värd det bästa.
 

3 kommentarer:

 1. Sunt! Är också noga med vad jag äter och det finns ju mycket gott man kan äta även fast vill vara sund! Jag äter inget socker och i princip ingen pasta/ bröd eller potatis. Mår bra av det!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Jag försöker tänka på vad jag äter, men så är det mina motionsvanor som inte är riktigt som de ska - jag halkar alltid ur och tappar lusten. Men, vem vet - du kanske peppar mig här också.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag lämnar en kommentar hos dig för att fråga om du skulle vilja göra mig en liten tjänst som skulle betyda såå mycket för mig!! Jag heter Sanna och är 20 år och bor i en liten stad utanför Stockholm, jag brinner för mode och skönhet (vilket du kan se i min blogg haha) jag deltar nu i Schwarzkopf tävling på facebook där man kan vinna en tävling om Sveriges snyggaste hår! Jag skulle vara evigt tacksam om du ville rösta på mig och kanske även lämna en kort motivering om du gillar mitt hår! Kram!
  https://hairicons2013.com/sv/entry/87/


  / WWW.FASHIONJOINT.SE

  SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.