onsdag 18 september 2013

Träna hemma!

Kanske inte så lätt att ta sig i kragen och träna hemma, men det går. Det gäller att ha den rätta inställningen tror jag, nämligen att man ska göra det. Jag har inte så jättemycket utrustning här hemma men jag har hantlar finns billiga och bra på Rusta.

(går lika bra med petflaskor fyllda med vatten eller sand)
Jag har en skivstång + vikter, jag har resårband/ rubberband,   ett hopprep. Jag har också en gym boll eller pilatesboll och med dessa redskap kan man göra massor av övningar. Sedan kompletterar jag med några CD tex. yoga och pilates, platt mage + en annan  med konditionsprogram.

Det som jag tycker är bra är, att göra upp ett träningsprogram. Sätta sig och skriva upp vad man ska göra/träna och hur många eller hur länge man ska göra övningarna. 30-60 min är lagom med en kortare uppvärmning. Den kan vara en snabb promenad eller att tex. hoppa hopprep. Sedan kan man köra igenom hela kroppen eller dela upp så man tränar överkropp ena dagen och underkroppen en annan dag. 
 
Så här kan det se ut hemma hos mig:
Ena dagen:
 1. Powerwalk 20-30 minuter
 2. Armhävningar 10 st.
 3. Hantlar 3x 15 biceps och 3x15 triceps
 4. 25 raka situps +15 sneda/ sida
En Annan dag:
 1. Hopprep 5-8 minuter
 2. Skivstång på axlarna med knäböj 3x 15
 3. Utfall med skivstång 3 x 1 min.
 4. Tåhävningar med eller utan skivstång 3 x 1 min 
 5. Ryggresare liggandes på magen och simtag framåt med höjt bröst. 3x 15
 6. Kissande hunden 15/ sida x 2

En tredje dag:
 
Kör ett pass från en träningscd som man har hemma.
Övningar med redskap som tex skivstång finns i det oändliga nästan Kolla in här.
Träna med pilatesboll Kolla här 

Dagens Tips: Träna hemma ibland!

2 kommentarer:

 1. Jag har så svårt att ta mig i kragen och sätta igång när jag är hemma. Jag har alla redskap. Nä, det måste bli gymmet om jag ska få tummen ur. Men jag önskar jag kunde...
  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. Utmärkt träningsprogram, man behöver inte komplicera till det i onödan. Kör ett inte allt för olikt program, har börjat köra marklyft för ben+rygg samt varierar med raka marklyft. Grymma övningar! jag tror många överdriver det där med utrustningen, man behöver inte särskilt mycket, hittade många bra köpråd på nätet, bland annat Skivstång.nu. Det svåraste är att få tummen ur...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.