onsdag 3 februari 2016

Träna i naturen.Jag älskar att vara ute om jag inte behöver frysa. Vanligaste och enklaste motionen som jag utför är helt enkelt raska promenader eller PW som man också brukar säga.  Antingen på asfalt eller som jag föredrar på skogsvägar och stigar. 


Men om man vill utmana sig lite extra, köra lite styrketräning så kan man klart använda det som finns i skog och mark. Om man bor i stad eller tätbebyggt område så får man använda sin fantasi. Det finns säkert någon parkbänk eller något annat man kan använda. 

Så här gör jag. Först värmer jag upp genom att bara traska på och pendla/svänga med armarna. Aktiva armar kallar jag det. Tänk på hållningen när du går, sträck på dig dra bak axlarna och ta i samtidigt som du andas ner i magen. 

Efter ett tag ca. 15 minuter så stannar man till och kör första styrkeövningen Benböj eller squats. Gör en 20-30 stycken eller så många du orkar eller vill. Allt är bättre än inget. Sen går man vidare igen eller joggar om man tycker det känns OK. Titta där ligger en hög med stenar. Jag använder en och lyfter över huvudet. 


Man kan hålla den mot magen först och sedan lyfta armarna rakt ut också bara att hitta på några övningar som känns stärkande. Gör så många så att det känns jobbigt i musklerna. Jaha men då så, då går vi vidare på stigen. 

 
Ibland är jag lite rädd för att möta vildsvin eller björnen, fast just ja han sover ju nu. Fniss! Ok då stannar vi till här vid stubben och gör några armhävningar. Det kan man så klart göra på marken också. Gör så många du orkar jag försöker göra minst 10 i alla fall.Lite byllsig klädsel hade jag idag. Det ska jag tänka på till nästa gång. Nästa stopp blir  vid traven av timmer. Här får det bli dips. Gör 20-30 stycken eller så många du orkar. 


Tjoooho! En liten bit kvar att gå/jogga innan jag är hemma igen. Skönt! Den här rundan tar ca. 45 minuter att gå inkl. övningarna.

Visst var det kul?/ PIA


3 kommentarer:

 1. Heja dig! Smart att köra styrka ute! (fast det skulle jag aldrig göra här bland allt folk, haha. Kör hemma på golvet istället) Vad fin du är också! Ser så frisk och glad ut!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Wiiiihuuu härligt värre! Så skönt att träna utomhus!!!
  Jag har äntligen kommit igång nu och tycker det är uuuunderbart med träning!

  Kram fina du
  (ps länge sen jag kommenterade och läste blogg, har varit lite mycket :-)) Snart snart hoppas jag kunna släppa min nya blogg.
  Kram från Malin från The Place To Be (shopen finns kvar men inte bloggen)

  SvaraRadera
 3. Ja det där gjorde du bra, kan du ta en runda till åt mig så är du rar . . . .? !
  Nähä inte det, synd . . . .
  Fniss och kram/ Eva

  SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.