fredag 27 mars 2015

Hitta Balansen. Det är inte alltid så enkelt att hitta den där perfekta balansen mellan vila-arbete-fritid. Vi pratar om 8-8-8 alltså 8 timmar till varje. Sedan vill man kanske äta sunt och vara miljömedveten.
Man vill träna, man vill sova, man vill ha ett fint hem. Man vill umgås med familjen och med vänner och släkt. Sedan kanske man vill klättra lite på karriärsstegen också. Har man hus och trädgård så ska den skötas och självklart ska man njuta av livet. Ja som ni ser, man behöver nästan vara ett mattegeni för att få ihop det någorlunda.

För mycket av något är inte bra, inte för lite heller. Ok då ska jag tänka efter lite.. Hmmm När jag mår som bäst, när är det? Varför? Vad gör jag då? Hur gör jag då? Vilka umgås jag med? Vad är det egentligen som gör att man är i balans? Jag har så klart inget facit eller det rätta svaret för det är individuellt. Men jag tycker man kan ställa sig dessa enkla frågor och känna av tillvaron. Det är ju så kort tid man finns på jorden så varför inte göra den tiden så himla bra som det någonsin går. Jag mår bra när jag tränar, jag mår bra när jag sover mina 8 timmar/ dygn, jag mår bra när jobbet är lagom utmanande och stimulerande och jag mår bra av nyttig kost. Det är mina stöttepelare. Sedan kommer resten av sig själv. För när man är i balans, ja då är ju allt så himla enkelt.

Prioritering är ett bra ord.  Trevlig helg!
/PIA

1 kommentar:

  1. Vilka minnen den hushållvågen väcker hos mig, som är född på 50-talet ;)
    Jag avundas dig inte dina 8-8-8 timmar. Det är först nu, efter ett halvår som pensionär jag tycker att jag börjar få lite balans. Men det tar ju många år att "jobba på det" ;)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.