måndag 6 maj 2013

Yoga, Pilates & avspänning.

Stel i musklerna och lederna ja då kan det vara värt att testa lite Yoga och pilates. Jag har lett Power yoga innan på mitt gym men inte utövat det på tre år, dags att sätta igång igen känner jag. Det behöver såklart inte vara Power utan det finns många olika sätt att göra det på. Jag har hittat dessa dvd:er  i bokhyllan som följt med tidningar. Bra och väl upplagda program. Det tar ca. 20-40 minuter och går bra att göra hemma på golvet eller ute på gräsmattan. Kanske inte om det är kallt ute för det ska vara varmt när man utövar yoga helst.
 
Avsluta med lite meditation eller avspänning.

Jag har fått låna en massagedyna som man sätter på en stol här får gungstolen bli massagestol. Underbart att sitta och få massage samtidigt som man bläddrar lite i inspirationsböcker.

 

Självklart kan man ju även hitta andra sätt att relaxa/spänna av på. Jag älskar tex. att sitta i våra solstolar vid poolen och höra porlandet från vattnet. Ska göra upp ett vattengympapass tills det är badtemperatur där. Lite varmare än 12 grader vill jag nog ha. Återkommer med vatten-gympaprogrammet senare.
 
Dagens Tips: Hitta alternativa träningsformer.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.