söndag 8 januari 2017

Mat med värme och kärlek & föreläsningstips.

Det är en fröjd att laga hälsosam mat. Ja jag menar det verkligen. När man vet att det man stoppar i sig är bra för sin hälsa och i allra bästa fall är kravmärkt och ekologiskt. Jag storhandlar ibland  i stan, annars försöker jag verkligen gynna vår lilla butik här i byn. Ja men just en gång så reagerade kassörskan.
Hon sa Åhh vad roligt att du handlar miljövänligt och men eftertanke.  Blev jag glad och stolt?  Ja så klart. Jag kan verkligen laga mat..oj det där kanske var att ta i. Fniss! Nej jag kan faktiskt det. Jag älskar att laga mat med värme och kärlek. Att koka lite vatten häva i pulvermos och steka upp lite hotdogs, det kallar inte jag att laga mat med kärlek. Jo det funkar i nödfall, det gör det. Fast att veta precis vad det är jag äter hur nyttigt eller onyttigt det är, att ha koll liksom det är en härlig känsla. Jag har ju studerat hälsa i flera år och såklart sätter det sina spår. Precis som det gör med allt som fångar ens intresse och passion.


Jag har betalat för att få färdiga menyer och recept som ska hjälpa till att få mig på rätt köl igen. Ja för det är så lätt att halka in på snabbmat, kolhydrater och sockerfällor. Dagens middag var färsfyllda paprikor med timjan, soltorkade tomater och parmesan. Jag bytte ut parmesanen mot fetaost och vitlöken mot hackad rödlök. Jättegott!


Vill ni veta mer om hälsosam kost så kan man lyssna på en föreläsning av Ulrika Davidsson. Ja det är faktiskt en av mina gurus i hälsovärlden. Klicka här så får du lite mer info.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.