söndag 13 januari 2013

Om att banta, åka skidor och äta semlor!


Idag  var jag ute på en skidtur i solsken och gnistrande vit snö. Väldigt skönt men, lite jobbigt också. Det kändes rejält i låren och axlar/armar.  Nu kan man ju åka skidor på olika sätt och vis. Jag åker inte så jättefort och mest plant på åkrar och ängar. Jag har inte heller löparskidor utan lite bredare skidor med  gammaldags bindning.  Mina pjäxor som är riktiga antikviteter, men funkar väldigt bra ändå. Vad jag vill säga är att utrusningen inte behöver vara den senaste, det går faktiskt bra ändå.

Man gör av med ca. 400 kcal/ timme vid skidåkning.  I en semla är det ca. 500 kcal.  Varför jämför jag nu med det ? Jo, för jag åt en semla också idag nämligen,  man förstår kanske lättare då att det krävs lite ansträgning för att förbruka den energin. Nu försöker jag ju att gå ner lite i vikt, en förändring måste ju då till. Eller hur?   Eftersom LCHF inte kändes bra så undersöker jag nu  iso-dieten  Dieten går i kort ut på att hålla en jämnare fördelning mellan näringsämnena. ”Iso” kommer från ”isokalorisk”, vilket innebär att ungefär lika mycket energi kommer från de energigivande näringsämnena kolhydrater, fett och  protein. Givetvis ska man inte äta semlor då. Jag ville bara ha en endaste en. Här kan man läsa mer om den metoden.
 


Dagens tips: Ta en skidtur före semlan.2 kommentarer:

 1. Gillar dina pjäxor! På riktigt!
  Vad duktig du är som läser på om olika dieter. Själv orkar jag inte leva under sådana omständigheter ;) Måste kunna äta "vad som helst" . Fast jag kan ju inte äta NÄR som helst, förstås ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag hade också sådana där pjäxor en gång i tiden, de är rätt snygga tycker jag!
  Ja, är också inne på olika sätt att gå ner i vikt för tillfället. Dukan-dieten fungerade bra på mig tidigare. Men, just nu har jag ett väldigt motstånd som jag inte vet vad det kommer ifrån?!
  Kram Helen

  SvaraRadera

Tack för att du skriver ett par ord! Om du inte har något konto så kan du kommentera ändå, välj som anonym ock skriv ditt namn i kommentaren om du vill.